Pooštravanje uslova za finansiranje projekata iz NIP-a

Bez autora
Aug 24 2010

Ministarstvo za Nacionalni investicioni plan će se založiti da se pooštre uslovi za dobijanje sredstava iz budžeta za realizaciju projekata u 2011. godini. Najveći problem predstavlja nedostatak projektne dokumentacije i neophodno je obezbediti uslove za izradu projekata za objekte koji su građanima najvažniji.Veliki broj opština traži da se sredstvima NIP-a finansiraju manje važni projekti. Resorno ministarstvo planira da tokom 2011. finansira prvo izradu projektne dokumentacije za prioritetne objekte, pa tek onda njihovu realizaciju...

Pooštravanje uslova za finansiranje projekata iz NIP-aMinistarstvo za Nacionalni investicioni plan (NIP) će se založiti da se pooštre uslovi za dobijanje sredstava iz budžeta za realizaciju projekata u 2011. godini.

Najveći problem predstavlja nedostatak projektne dokumentacije i neophodno je obezbediti uslove za izradu projekata za objekte koji su građanima najvažniji.

Veliki broj opština traži da se sredstvima NIP-a finansiraju manje važni projekti. Resorno ministarstvo planira da tokom 2011. finansira prvo izradu projektne dokumentacije za prioritetne objekte, pa tek onda njihovu realizaciju.

Ministarstvo za NIP će ove godine finansirati 389 projekata za poslove vredne više od 26 milijardi dinara, od čega će najviše, približno 18,5 milijardi dinara, biti izdvojeno za 88 projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture.

Ona je precizirala da će za komunalnu infrastrukturu biti izdvojeno 1,32 milijarde dinara, a za obrazovanje 1,41 milijarda dinara za 74 projekta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik